快捷导航 中考政策指南 2019热门中考资讯 中考成绩查询 历年中考分数线 中考志愿填报 各地2019中考大事记 中考真题及答案大全 历年中考作文大全 返回首页
Insert title here
您现在的位置:中考 > 初中英语 > 英语语法 > 正文

2018初中英语语法:交际用语之邀请知识点

来源:中考网整理    作者:中考网编辑    2017-09-09 15:10:02

说两句

  新一轮中考复习备考周期正式开始,中考网为各位初三考生整理了中考五大必考学科的知识点,主要是对初中三年各学科知识点的梳理和细化,帮助各位考生理清知识脉络,熟悉答题思路,希望各位考生可以在考试中取得优异成绩!下面是《2018初中英语语法:交际用语之邀请知识点》,仅供参考!

  Invitations(邀请)
 
  A.Invitations:
 
  1、Would you like to come to my birthday party?
 
  2、Will you be able to come to my birthday party?
 
  3、I'd be very glad if you would come to my birthday party.
 
  4、Can you fix a time for a picnic?
 
  5、Are you free tomorrow?What(How)about having a picnic?
 
  6、Won't you come with me?
 
  7、You will come to have dinner with me,won't you?
 
  B.Responses:
 
  1、I'd be glad to,thank you.
 
  2、It's very kind of you to invite me.
 
  3、I'd like to,but I'm too busy.
 
  4、Thank you for your kind invitation,I will.
 
  5、I'm afraid not.I will have to look after my sick mother.
 
  6、I'm sorry,I can't.Thank you very much.
 
  【专项训练】
 
  1、—Would you like to come around for a meal on my birthday?
 
  —Oh,yes.Thank you very much.______
 
  A.When is your birthday?B.What day is your birthday?
 
  C.When were you born?D.What time is your birthday?
 
  2、—Have you got anything to do tomorrow?
 
  —______.
 
  A.Yes,a lot of B.No,I won't be busy C.Certainly have D.Oh,that's a pity
 
  3、—Would you like to come to the cinema,Frank?
 
  —______ I have to do my homework.
 
  A.I don't,I'm afraid.B.I can't,I'm afraid.C.I'm sorry.D.Oh,pity!
 
  4、—Helen,I'd be glad if you would come and have tea with us on Friday.
 
  —______.
 
  A.I try to go B.Many thanks for your kind invitation,I will
 
  C.I am very busy D.I must go
 
  5、—How about going to"Grand"for dinner?
 
  —______.It's a long time since we had a good meal.
 
  A.well
 
  B.That sounds like a good idea
 
  C.Thank you
 
  D.But I'm too busy
 
  6、—Do you have to go?Can't you stay and have a meal?
 
  —______ I really think I must be off now.
 
  A.I'd love to,but B.Yes,I must
 
  C.No,I don't have to but D.Yes,I can,but
 
  7、—Would you like to come to the party tomorrow?
 
  —______.
 
  A.I'd like B.I like it C.I'd like to D.I'd like it
 
  8、—Will you be able to come and see us on Friday?
 
  —______.I will have to work.
 
  A.I believe yes B.I don't hope so C.I won't be able to D.I'm afraid not
 
  9、—Shall I call for you or will you call for me?
 
  —You'd better call for me,______?
 
  A.can you B.OK C.really D.would you
 
  10、—Would you like to come to dinner tonight?
 
  —I'd like to,______ I'm too busy.
 
  A.and B.so C.as D.but
 
  KEYS
 
  1.B 2.B 3.B 4.B 5.B 6.A 7.C 8.D 9.B 10.D

   欢迎使用手机、平板等移动设备访问中考网,2020中考一路陪伴同行!>>点击查看

相关文章

点击查看更多
  • 欢迎扫描二维码
    关注中考网微信
    ID:zhongkao_com

  • 欢迎扫描二维码
    关注高考网微信
    ID:www_gaokao_com

热点专题

  • 2020年中考查分时间及入口
  • 2020年中考专题策划
  • 2020中考分数线专题

[2020中考]2020年中考时间及科目安排

[2020中考]2020年中考报名时间及入口

中考报考

中考报名时间

中考查分时间

中考志愿填报

各省分数线

中考体育考试

中考中招考试

中考备考

中考答题技巧

中考考前心理

中考考前饮食

中考家长必读

中考提分策略

重点高中

北京重点中学

上海重点中学

广州重点中学

深圳重点中学

天津重点中学

成都重点中学

试题资料

中考压轴题

中考模拟题

各科练习题

单元测试题

初中期中试题

初中期末试题

中考大事记

北京中考大事记

天津中考大事记

重庆中考大事记

西安中考大事记

沈阳中考大事记

济南中考大事记

知识点

初中数学知识点

初中物理知识点

初中化学知识点

初中英语知识点

初中语文知识点

中考满分作文

初中资源

初中语文

初中数学

初中英语

初中物理

初中化学

中学百科

欢迎关注中考网微信! 收藏 建议 顶部