快捷导航 中考政策指南 2019热门中考资讯 中考成绩查询 历年中考分数线 中考志愿填报 各地2019中考大事记 中考真题及答案大全 历年中考作文大全 返回首页
Insert title here
您现在的位置:中考 > 初中英语 > 英语语法 > 正文

2018初中英语语法:交际用语之谈论天气知识点

来源:中考网整理    作者:中考网编辑    2017-09-09 15:08:50

说两句

  新一轮中考复习备考周期正式开始,中考网为各位初三考生整理了中考五大必考学科的知识点,主要是对初中三年各学科知识点的梳理和细化,帮助各位考生理清知识脉络,熟悉答题思路,希望各位考生可以在考试中取得优异成绩!下面是《2018初中英语语法:交际用语之谈论天气知识点》,仅供参考!

  Talking about Weather(谈论天气)
 
  1、It's a fine day,isn't it?
 
  2、What's the temperature today?
 
  3、What's the weather like today?
 
  4、How is the weather?
 
  5、What's the weather going to be like at the weekend?
 
  6、Do you like the weather in Beijing?
 
  7、Do you think that we are going to have snow today?
 
  【专项训练】
 
  1、—It seems to be clearing up.
 
  —That will be a nice change,______?
 
  A.isn't it B.won't it C.can't it D.doesn't it
 
  2、—How cold is it today?
 
  —______.
 
  A.Just so-so B.not too C.It's ten below zero D.Yes,it is
 
  3、—______?
 
  —It's very cold and damp.
 
  A.What's the weather B.How's the weather today
 
  C.Is it raining last night D.Might it have rained a lot
 
  4、—Do you like the weather in North China?
 
  —Not really,but ______ now.
 
  A.I fit it B.I am used to it C.I used to it D.I agree to it
 
  5、—I wonder what the weather is going to be like tomorrow?
 
  —______.
 
  —That's a good idea.
 
  A.Let's look through the paper B.Let's listen to the weather report on the radio
 
  C.Better be care of the radio D.Pay attention to the radio
 
  6、—______.
 
  —It certainly is.The sun is shining and there is a pleasant breeze.
 
  —It's lovely.
 
  A.What nice it is B.How nice it is here C.It is like spring here D.What a good day here
 
  7、—What a nice day,isn't it?
 
  —______
 
  A.You're right.B.Yes,isn't it?C.Yes,I agree.D.Really?
 
  8、—______?
 
  —Yes,a bit cold,though.
 
  A.Cold weather,isn't it B.Bad weather,don't you think
 
  C.Freezing,isn't it D.Nice day,isn't it
 
  9、—______ today?
 
  —It's nice and warm.
 
  A.What's the weather B.What's the weather like
 
  C.How is the weather like D.How does the weather look like
 
  10、—Do you think it is going to snow over the weekend?
 
  —______.
 
  A.I don't believe B.I don't believe it C.I believe not so D.I believe not
 
  KEYS
 
  1.B 2.C 3.B 4.B 5.B 6.B 7.B 8.D 9.B 10.D

   欢迎使用手机、平板等移动设备访问中考网,2020中考一路陪伴同行!>>点击查看

相关文章

点击查看更多
  • 欢迎扫描二维码
    关注中考网微信
    ID:zhongkao_com

  • 欢迎扫描二维码
    关注高考网微信
    ID:www_gaokao_com

热点专题

  • 2020年中考查分时间及入口
  • 2020年中考专题策划
  • 2020中考分数线专题

[2020中考]2020年中考时间及科目安排

[2020中考]2020年中考报名时间及入口

中考报考

中考报名时间

中考查分时间

中考志愿填报

各省分数线

中考体育考试

中考中招考试

中考备考

中考答题技巧

中考考前心理

中考考前饮食

中考家长必读

中考提分策略

重点高中

北京重点中学

上海重点中学

广州重点中学

深圳重点中学

天津重点中学

成都重点中学

试题资料

中考压轴题

中考模拟题

各科练习题

单元测试题

初中期中试题

初中期末试题

中考大事记

北京中考大事记

天津中考大事记

重庆中考大事记

西安中考大事记

沈阳中考大事记

济南中考大事记

知识点

初中数学知识点

初中物理知识点

初中化学知识点

初中英语知识点

初中语文知识点

中考满分作文

初中资源

初中语文

初中数学

初中英语

初中物理

初中化学

中学百科

欢迎关注中考网微信! 收藏 建议 顶部